marți, 3 noiembrie 2009

Supravegherea Video a Locuintei

Supravegherea video a locuintei – Mult mai usor cu tehnologia wireless

Supravegherea video a locuintei a fost un proiect scump si greoi – dar nu si acum. Un proprietar este plecat in vacanta sau la locul de munca in timp ce antreprenorul este in casa lui, el poate accesa acum camerele printr-o adresa IP sa vada daca totul este in regula. Parintii pot supraveghea dadaca copiilor lor, proprietarii pot verifica daca spatiile lor inchiriate sunt in siguranta.

Sistemele de securitate a locuintei se bazeaza pe tehnologia wireless IP, senzori wireless si supraveghere video pentru a indeplini nevoile de siguranta ale oricarui proprietar in functie de buget. Se estimeaza ca jumatate din sistemele de supraveghere achizitionate in prezent foloses tehnologia wireless.

Cum sunt aceste tehnologii video de supraveghere folosite.

Camere video IP wireless, sau "nanny cams"
Inainte de popularitatea camerelor web, micile camere spion sau camerele video wireless erau singurele optiuni ieftine pentru supravegherea locuintei. Cu preturi intre $130-$500, aceste camere trimiteau semnalele video (434MHz, 900MHz, or 2.4GHz) la o statie de baza locala. De acolo, imaginile puteau fi vizualizate pe un televizor, telefon mobil, PDA, laptop sau computer. Aceste camere de supraveghere, care pot fi ascunse in ceasuri sau detectoare de fum, sunt cumparate pentru a supraveghea dadacele in casa, uneori fara ca ele sa stie. Din pacate, la camerele cele mai ieftine exista posibilitatea ca semnalele lor wireless sa fie interceptate de "war-drivers", care patruleaza strazile incercand sa prinda semnalele wireless ale proprietarilor. Camerele mai scumpe ofera transmisii criptate si legaturi standard in retelele WiFi.

Sisteme de supraveghere bazate pe camere web cu senzori de miscare
Cu un program pentru sistemele de supraveghere cu camere web, ca EvoCam (pentru utilizatorii Mac) si TinCam (pentru utilizatori PC) miscarea este detectata, asa ca inregistrarea porneste doar cand ceva se misca in fata senzorilor de miscare. Camera web faca asta capturand doua imagini si apoi comparandu-le pentru a vedea discrepantele. Aceasta setare salveaza memoria hardului si timpul pentru ca ca imaginile capturate pot fi trimite instant prin e-mail utilizatorului. Aceste aplicatii dau posibilitatea utilizatorului sa stocheze imaginile pe un server, iar apoi sa le poata accesa printr-o adresa IP statica. De asemenea utilizatorul trebuie sa seteze un port in firewall pentru a putea vizualiza inregistrarile.

Dezavantajele folosirii camerelor web pentru securitatea locuintei este pozitia lor fixa care limiteaza aria si faptul ca se bazeaza pe dispozitive USB care nu pot fi mai departe de 5m de computer sau hub USB. Mai mult, camerele web functioneaza bine in conditii de luminozitate scazuta in comparatie cu majoritatea camerelor video IP.

Supravegherea locuintei pentru mai multa liniste

Azi, proprietarii pot alege dintr-o varietate de optiuni pentru supravegherea locuintei, care dau un sentiment de siguranta atunci cand sunt plecati de acasa. Daca se intampla ceva, ei stiu ca vor alertati imediat. Tehnologia supravegherii locuintei va deveni din ce in ce mai performanta in urmatorii ani, dupa cum computerele si camerele lucreaza impreuna pentru securitatea cu o apasare de buton.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu