Camere de supraveghere in scoli – se adreseaza sigurantei studentilor si securitatii
Scolile publice au fost echipate cu sisteme de supraveghere CCTV. Motivele sunt siguranta marita si securitate pentru studenti.
Instalarea camerelor de supraveghere video in scoli este un proiect costisitor, si scolile de cartier trebuie sa fie sigure ca aceasta este calea pentru impiedicarea hotilor, distrugerea proprietatii si prevenirea intrusilor pe proprietatea scolii. Desi majoritatea scolilor au introdus sisteme de supraveghere video s-au confruntat cu motive de ingrijorare in ceea ce priveste intimitatea din partea parintilor, studentilor si grupurilor libere, oficialii scolilor afirma ca supravegherea tine in frau infractionalitatea si ofera dovezi importante atunci cand se intampla ceva grav.
De ce ar trebui scolile sa foloseasca supravegherea video?
Inainte ca oficialii scolilor sa instaleze sisteme de supraveghere pentru prevenirea vandalismului, activitatile gastilor, luptelor, abuzurilor si furturilor, ei trebuie sa analizeze nevoile lor si grija pentru securitate.
Intrebari importante sunt:
Carui tip de amenintare a securitati se vor adresa noile camere de supraveghere?
Cum va actiona echipamentul de supraveghere impotriva acestor amenintari?
Cum va fi sistemul mentinut si administrat?
Dupa acest pas, oficialii scolii trebuie sa cantareasca costurile si beneficiile deciziei lor. Majoritatea scolilor sunt de acord ca instalarea sistemelor de supraveghere va ajuta studentii sa se concentreze asupra studiilor si sa nu isi mai faca griji asupra violentei din exterior. Sistemele de securitate pornesc de la sute de Euro pentru un sistem analog CCTV (televiziune cu circuit inchis) pana la zeci de mii de Euro pentru un sistem digital bazat pe IP si camere conectate la o retea web. Camerele sistemului sunt in general plasate langa intrari, pe holuri, scari, zone comune si parcari, iar monitorizarea se face 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana.
Alte beneficii includ:
Furnizeaza oficialilor scolii informatii si dovezi care nu sunt disponibile altfel.
Camerele opresc actele de infractiune si pot conduce unii studenti sa marturiseasca infractiuni care nu s-au petrecut in raza de actiune a camerelor de supraveghere.
Camerele dau posibilitatea personalului de securitate sa-si faca treaba specifica jobului, ceea ce salveaza bani pe termen lung din moment ce supravegherea va fi facuta de sistemul de securitate.
Banii sunt de asemenea economisiti din asigurari, de numarul redus de acte de vandalism si infractiuni.
Oricum, costurile raman si fiecare instalare de sistem de securitate necesita:
Costul initial de instalare, plus costul de intretinere si personal care pot fi prea mari pentru scoala.
Drepturile la intimitate trebuie luate in considerare: sunetul nu trebuie inregistrat, iar camerele nu trebuie plasate in interiorul vestiarelor, toaletelor etc. Avocatii drepturilor civile trebuie asigurati ca sistemul va monitoriza studentii intr-un mod corect fara sa devina suparator.
Daca scolile sunt de acord cu achizitionarea unui sistem de supraveghere, trebuie sa faca cercetari si planuri pentru ca noul sistem sa fie constructiv si benefic pentru studenti. Odata sistemul instalat, oficialii scolilor trebuie sa evalueze eficacitatea la anumite perioade si sa se adapteze la viitoarele provocari si la nevoile studentilor.
vineri, 6 noiembrie 2009
Camerele de supraveghere in scoli
Etichete:
camere de supraveghere,
cctv,
dvr,
securitate,
supraveghere video
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Cine decide instalarea camerelor de supraveghere in scoli? Cui apartine decizia?
RăspundețiȘtergere