sâmbătă, 2 octombrie 2010

Sistemul de supraveghere video ca parte a unui sistem de securitate complet

Sistemele de securitate moderne sunt departe de dispozitivele pasive simple pe care oameni le cred sa fie. Intr-adevar un sistem bine conceput de securitate cu echipamente de supraveghere video de ultima generatie poate fi perceput ca o garda de securitate proactiva, protejand proprietatea si bunurile de potentialii intrusi. Sa aruncam o privire mai atenta la componentele de baza ale unui sistem bazat pe camere de supraveghere.

Camerele CCTV – Acestea sunt ochiul sistemelor de supraveghere, ele se monteaza atat in interior cat si in exterior, si sunt capabile sa capteze imagini video in miscare, adesea in conditii extreme ca lumina slaba si vreme rea. Ele pot fi cablate conventional la sistemul de supraveghere video ca o sursa video standard, sau mai nou vor fi alocate printr-un IP, actionand ca un dispozitiv de retea care poate fi accesat din alte parti ale sistemului de securitate.

DVR - Acestea sunt un dispozitiv de inregistrare video digital, conceput pentru a captura si depozita imaginile inregistrate de camerele de supraveghere. Spre deosebire de unitatile de inregistrare analog, un DVR CCTV nu necesite consumabile scumpe pentru a functiona. Modelele mai avansate vor include functii ca inregistrare programata, captura imagine fixa si inregistrare la detectarea miscarii.

Tehnologia a permis atat companiilor cat si persoanelor fizice reducerea costurilor, in acelasi timp mentinand niveluri de securitate fara precedent. In trecut, sediile companiilor erau pazite si patrulate de o intreaga echipa de garzi, camerele CCTV si DVR -urile sunt acum folosite pentru a inlocui multe dintre garzile fizice de securitate, dupa cum au nevoie doar de simpla monitorizare, iar asta se poate face de la o locatie de la distanta, ceea ce inseamna ca securitatea moderna poate fi externalizata la companii de securitate aflate in alte locatii.

Prin combinarea inteligenta a tehnologiilor CCTV cum ar fi camerele de supraveghere si unitatile DVR, este posibila construirea unui sistem robust de securitate care va furniza nivele inalte de securitate, chiar si in cele mai dificile medii. Prin incorporarea nivelurilor multiple de securitate este in intregime posibil sa va protejati bunurile de orice forma de risc al securitatii. Camerele supraveghere video moderne sunt mici, discrete si usor de ascuns in cele mai obscure locatii, ceea ce inseamna ca daca intrusii observa si opresc parti din sistemul de securitate CCTV, este putin probabil ca va putea opri fiecare componenta a sistemului.

In trecut, sistemele de securitate CCTV au fost afectate de un nivel scazut de fiabilitate, combinat cu o vizibilitate mare, fiind expus la exploatare care necesita monitorizare si intretinere constanta. Daca ati luat in considerare sistemele de securitate CCTV in trecut si ati renuntat din aceste motive, se recomanda sa evaluati acest sistem de la inceput si veti descoperi cat de mult s-au dezvoltat sistemele de supraveghere video, camerele CCTV si unitatile DVR CCTV in ultimii ani, acestea sunt acum in intregime utilizabile ca o coloana vertebrala a unui sistem de securitate robust si fiabil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu